Tovább vegzálják a bankok az iszaphiteleseket

Magyar Hírlap2010. október 21. 09:02

A PSZÁF figyelmeztetése ellenére továbbra is telefonhívásokkal, SMS-ekkel zaklatják a bankok az iszapkatasztrófa térségében élő jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleiket fizetési kötelezettségük miatt - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint hiába hívta fel a bankok figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, hogy dolgozzanak ki áthidaló megoldásokat a vörösiszap-katasztrófa által sújtott területeken a jelzáloghitellel rendelkező károsultjaik hitelével kapcsolatban, egyes bankoknál ez süket fülekre talált.

Egyes pénzintézetek üzenetei és telefonhívásai ugyanis továbbra is fizetési kötelezettségük betartására szólítják fel az adósokat. A bankok korábban telefonon és levélben keresték meg a károsultakat, és a házuk állapotáról, a törlesztőrészletek további fizetéséről érdeklődtek, és új fedezet bevonását javasolták a szerződésbe.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Bankszövetség egy hete közleményben és nyilatkozatban is cáfolta, hogy tagjaik visszaélnének az önhibájukon kívül bajba jutott adósok kiszolgáltatott helyzetével.

 

Címkék:
iszapkatasztrófa,