Éves mélyponton a forint!

Pénzcentrum2010. július 19. 15:46

A forintpiacon hatástalan maradt a jegybank verbális intervenciója, sőt, kis gyengüléssel éves mélypontjára került.

A forint hajszálnyit még gyengült is a jegybanki kamatdöntés 14 órás bejelentése óta, és a három órakor kiadott közlemény sem javított a helyzetén. A jegybanki közlemény, valamint Simor András tájékoztatója is tartalmazott forinterősítő elemeket, egyrészt azt, hogy a jegybank folytatja az EU források piacra vezetésének gyakorlatát, valamint annak a jelzése, hogy a kockázati felárak tartós megemelkedése esetén szóba jöhet a kamatemelés.

 


Fél négykor a forint átlépte a 290-es határt, ezzel éves mélypontjára került.

A forint gyengülése várható volt, mivel a hétvégén megszakadtak a magyar kormány, valamint az IMF és az EU közötti budapesti tárgyalások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hazánk a nemzetközi szervezetek által nyújtott hitelkeret fennmaradó részét addig nem veheti igénybe, amíg nem sikerül megállapodásra jutni.

Címkék: