Kivonul Magyarországról a Credigen Bank

Pénzcentrum2010. április 8. 12:04

A Credigen Bank a mai nappal befejezi értékesítés tevékenységét Magyarországon - erősítette meg az Index értesülését a bank kommunikációs igazgatója.

A bank jelentős piaci szereplő a személyi hitelek és áruhitelek területén. A továbbiakban csak a kinnlévőségeik behajtását végzik el, ezt követően teljesen kivonulnak az országból.

Az Index információi szerint a megbízott vezérigazgató Deák Katalin lett, az eddigi vezérigazgatót, a 2008 márciusában kinevezett Fekete Csabát azonnal hatállyal felmentették. Mindezt a dolgozóknak a tulajdonost képviselő felügyelőbizottsági tag jelentette be ma reggel. A bank munkatársai jelentős elbocsátásokra számítanak.


A Credigen Bank száz százalékos tulajdona a Franciaországban és Európa több országában piacvezető Sofinco S.A-nak. Pénzügyi hátterét, szakmai támogatását a közel 60 éves múlttal rendelkező anyavállalata biztosítja. A Sofinco a nemzetközi piacon folyamatosan fejlődik, jelenleg 20 országban van jelen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Sofinco-t 1999-ben megvásárolta a franciaországi bankpiacon első Crédit Agricole csoport. Így a világ 4. legnagyobb bankja áll közvetve a Credigen Bank mögött, melynek 160 ezer munkatársa 74 országban 12 ezer bankfiókkal szolgál ki 58 millió ügyfelet. A Crédit Agricole csoport fogyasztási hitelezési tevékenysége tovább erősödött 2003-ban a Finaref megvásárlásával - olvasható a bank honapján.

A Credigen Bank Zrt. jegyzett tőkéje 2009. december 10-e óta 2,411 milliárd forint. A Credigennél személyi kölcsönt és hitelkártyát telefonon is lehet - vagyis lehetett - igényelni.

Címkék:
credit agricole,