Felügyeleti biztos vezényli a gyorskölcsön-nyújtó felszámolását

Pénzcentrum2010. április 1. 09:17

Az Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. adatszolgáltatása alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hivatalból lefolytatott ellenőrzését követően a felszámolási eljárás jogerős elrendeléséig, de legfeljebb egy évre felügyeleti biztost rendelt ki a céghez - írja a Napi Gazdaság.

2009 nyarán a gyorskölcsönöket nyújtó Athlon csődeljárást kért maga ellen, de a tulajdonosok közti vitákat nem sikerült megoldani. Elmaradt a társaság tőkehelyzetének rendezése, saját tőkéje ismételten elmaradt a minimális jegyzett tőkétől.

A felügyelet 2009 júliusában egy 1,5 millió forintos bírságot rótt ki, melyben rögzítették az elmített helyzetet. Tavaly augusztusra a helyzet súlyosabbá vált, a Fővárosi Bíróság ugyanis arról tájékoztatta a felügyeletet, hogy hitelezői egyetértés hiányában az Athlon csődeljárásának megszüntetéséről döntött.

A PSZÁF ezután visszavonta az Athlon tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a cég felszámolását. Úgy tűnik, ez a folyamat sem megy zökkenők nélkül, ezért válhatott szükségessé rendkívüli intézkedésként a felügyeleti biztos kirendelése.

Címkék: