Készpénz felvét: MÁS ÖSSZEG! Rájönnek-e a bankok a 19 ezres gombra?

Pénzcentrum2010. január 21. 07:02

Kerek összegeket veszünk fel az ATM-ekből, a leggyakrabban 50 ezer forintot, az átlagos tranzakcióérték 30-40 ezer forint. Sokan azonban nem szeretik a 20 ezres felváltásával járó macerát, ezért inkább apróban veszik ki a pénzt. Néhány banknál már felismerték ezt, így a választható gyorsgombok közé sorolták a 9 ezret és a 19 ezret is - írja az Index.hu.

Változóak a magyarok pénzfelvételi szokásai, Vannak, akik csak szükséges rossznak gondolják a bankszámlát és amint megjön a fizetésük, egy összegben kiveszik az egészet, míg mások csak annyit vesznek ki, amennyire éppen szükségük van, vagyis sokszor 5-10 ezer forintot.

Mennyiért jutok készpénzhez?

A kártyahasználati szokásokat persze nagyban befolyásolja az is, hogy mennyibe kerül a készpénzfelvétel bankautomatából, és hogy az adott banknak mennyi saját ATM-je van. Készpénz felvételénél a legtöbb banknál csak az első egy-két felvétel ingyenes, az is általában csak saját automatából, a többiért fizetni kell 50-100 forintot (idegen ATM-nél akár ennél jóval többet is).

Könnyen kiszámolható, ha valaki nem figyel, és sokszor vesz ki kisebb összeget egy hónapban, akkor több ezer forintos havi díj is összejöhet.

Ennek ellenére a bankoktól kapott válaszok szerint nagyon népszerűek a kisösszegű pénzfelvételek. Az 5 ezer és a 10 ezer forint az összes banknál az öt legnépszerűbb összeg között szerepel.

A legtöbb banknál kerek összeget vesznek fel az ügyfelek a legtöbbször, de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a gyorsgomboknál az ezer, 5 ezer, 10 ezer, 20 ezer, 50 ezer, 100 ezer szerepel a leggyakrabban. Ha valaki eltérő összeget szeretne felvenni, akkor a más összeg opcióval tudja kiválasztani ezt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tovább a teljes cikkre...

Nem árt tudni, pedig sok nyugdíjas még csak nem is hallott róla (2.)

Megdöbbentő képek! Így terült el a 13 emeletes kínai panelház

Címkék: