Lesz forrás a panelfelújításokra és a kkv-k fejlesztésére

Pénzcentrum2010. január 15. 14:32

Két új hitelkeret-megállapodást írtak alá ma Budapesten a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.. (MFB) vezetői a párizsi székhelyű Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (Council of Europe Development Bank, CEB). A megállapodás összesen 95 millió euró összeg lehívására szól.

A két hitelkeret az MFB Zrt jelenleg is működő "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramjához - ideértve a Panel Plusz hitelprogramot is -, illetve az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramhoz biztosít részlegesen hosszú lejáratú finanszírozást.

A Magyar Fejlesztési Bank a két hitelprogram keretében elsősorban a kereskedelmi bankokon és a takarékszövetkezeteken keresztül kínál beruházási célú forrásokat az önkormányzatok, a panellakásokban élő lakóközösségek, valamint a vállalkozói szektor számára.

Az MFB által bevont külföldi intézményi források - főként a CEB-től és az EIB-től - lehetővé teszik, hogy felhasználásukkal a gazdasági és pénzügyi válság körülményei között is zavartalan legyen a fejlesztési és beruházási hitelek folyósítása. Ez fontos hozzájárulás a magyar gazdaság stabilizálásához és növekedési pályára történő átállításához.

A Magyar Fejlesztési Bank és a CEB eddig négy szerződést kötött egymással. Ezek keretében az MFB eddig 440 millió euró összegű forrást vont be a tőkepiacokon elérhetőnél kedvezőbb feltételekkel - nyilatkozott az MFB.

Címkék: