Ki nem csatlakozott a banki magatartási kódexhez? Itt a lista!

Pénzcentrum2010. január 6. 12:32

Közzétette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódexet, illetve az aláíró és nem aláíró cégek listáját.

A csatlakozó intézmények e naptól kötelesek a Kódex rendelkezéseinek maradéktalan érvényesülése mellett folytatni hitelezési (pénzügyi lízing) tevékenységüket a lakosság körében. A Felügyelet a jövőben folyamatosan ellenőrzi a Kódex rendelkezéseinek betartását és ennek során tett megállapításai alapján kialakított minősítéseit közzéteszi honlapján.

A Felügyelet honlapján közzéteszi továbbá a Kódexhez csatlakozók listája mellett azon intézmények listáját is, amelyek lakossági hitelezéssel (pénzügyi lízinggel) foglalkoznak és nem csatlakoztak a Kódexhez. A Felügyelet külön nevesíti azon intézményeket is, amelyek már kifejezték szándékukat a csatlakozásra, de a konkrét csatlakozásukra bizonyos feltételek bekövetkezését követően kerülhet sor. A Felügyelet közzéteszi továbbá azon intézmények listáját is, amelyektől tevékenységi körükre tekintettel nem elvárt a csatlakozás.

Címkék: