Már előzetesben a ScienNet ügy gyanúsítottja

Pénzcentrum2009. november 27. 14:32

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága még a múlt héten indította meg azt a nyomozást, amit a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC Magyar Köztársaság területén kifejtett tevékenységével összefüggő különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja alapozott meg.

A hosszabb ideje folytatott előzetes adatgyűjtés eredményeként beszerzett bizonyítékok alapján megalapozódott az a gyanú hogy a ScienNet International LLC adóbevallási és adó megfizetési kötelezettségének sehol, így Magyarországon sem tett eleget. A vállalkozás bevételei kizárólag a magyar termékpartnerektől és a belépő tagoktól származott. 


A szerdán végrehajtott akció során a bizonyítékok biztosítása és azok tartalmának kiértékelhetősége érdekében számtalan adathordozó került lefoglalásra.

A bizonyítékok kiértékelése jelenleg is nagy erőkkel folyik, egyúttal a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy más bűncselekmény, így különösen a csalás, sikkasztás, illetve piramisjáték szervezés megállapítható-e.

A nyomozó hatóság eddig kizárólag a ScienNet International LLC mint gazdálkodó ismert bankszámláit zárolta. Az intézkedésre az adóhiány biztosítása, valamint az esetleges károsultak későbbi igényeinek kielégítése érdekében volt szükség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mai napon a bíróság a korábban őrizetbe vett személyt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Címkék: