Kiütné az IBM a nyeregből a Google-t

Pénzcentrum2009. október 2. 16:02

Lehet, hogy Google érdekes és izgalmas dolgokkal áll elő hónapról hónapra, a megbízhatóság és biztonság tekintetében azonban senki nem vitathatja el az IBM érdemeit. Ezekre támaszkodva vezeti be a cég új webmail szolgáltatását, mellyel nem titkoltan a Gmail-nek szeretne konkurenciát támasztani

A várakozások szerint az IBM hétfőn dobja piacra az első webes levezelőprogramját. A cégek saját maguk választhatnak domain-nevet és már havi három dollárért megkaphatják a szolgáltatást: az IBM tudatosan ment alá a Gmail évi ötven, valamint a Microsoft havi 10-12 dolláros hasonló ajánlatának. A szolgáltatás részeként az ügyfelek fejenként egy gigabájtos tárhelyet kapnak majd.

Az IBM belépése a webes e-mail szolgáltatások piacára nem véletlen, hiszen a cég az Outblaze áprilisi felvásárlásával 18 millió előfizetőt örökölt meg. De ezen túl is jó az időzítés: a Gmail ugyanis olyan gigantikusra nőtt már, hogy egyre gyakoribbak a hibák és a leállások. Idén már háromszor is előfordult, hogy több órára leállt a szolgáltatás, s ami még kínosabb: a céges előfizetők számára is.

Ilyen szempontból az IBM remek hírnévnek örvend, hiszen számtalan kritikusnak nevezhető ágazatban (pénzügyi, IT- és közüzemi szektor) megállta már a helyét. Pont ennek a hírnévnek köszönhetően azonban nem is szabad hibázniuk, hiszen azzal más szolgáltatásainak elismertsége is könnyen elillanhat.

Címkék: