Mivel lökne az OTP Lakáslízing a magyar ingatlanpiacon?

Pénzcentrum2009. szeptember 24. 14:02

A lakáslízing új lakóingatlan vásárlása esetén annak ellenére tovább őrzi majd egyedülálló előnyeit, hogy október elsejétől újra elérhetőek lesznek (a korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett nyújtott) államilag támogatott lakáshitelek - mondta Dr. Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing vezérigazgatója.


Dr. Dunavölgyi Mária

A lízing konstrukció az első hat hónapra vonatkozó akciós törlesztőrészletnek köszönhetően még olcsóbb lesz a lakáshitelekhez képest, kevesebb önerő bevonása szükséges, valamint az október 31-ig benyújtott kérelmek esetén elengedik az értékbecslői- és a közjegyzői díjat.

A jelenleg körülbelül 60 %-os piaci részesedéssel rendelkező OTP Lakáslízing vezérigazgatója elmondta, hogy a termék olcsósága nagyban annak köszönhető, hogy újépítésű lakásoknál a lízingelt összeg áfa-tartalmát kamatmentesen, a futamidő során kis részletekben fizeti ki az ügyfél.

A lakáslízing a lakossági ügyfelek mellett az ingatlanfejlesztők körében is felértékelődött, a finanszírozó felmérése szerint hazánkban közel 14 ezer eladatlan új lakás várja, hogy gazdára találjon. Az ingatlanpiac lassulását az OTP Lakáslízing egy a korábbiaknál is kedvezőbb konstrukció bevezetésével kívánja ellensúlyozni.

Címkék: