Bombával fenyegetőzött az oxigénpalackos bankrabló

Pénzcentrum2009. szeptember 22. 13:02

Szokatlan bűncselekmény történt a Bank of America egyik kaliforniai bankfiókjában. Egy 69 éves súlyos légzési gondokkal küzdő bankrabló egy papírdarabon nyújtotta át a követeléseit, a magánál tartott légzéssegítő oxigénpalackról pedig azt állította, hogy bomba van nála.


A Bank of Amerika egyik San Diego-i fiókja

Világszerte számos bankrablás történik a nagyvilágban, ilyen esettel azonban csak ritkán találkozhatunk.

A hetedik ikszhez közeledő, őszes, beteg bácsi elmondása szerint a feleségével együtt kilátástalan helyzetbe kerültek. 50 ezer dolláros jelzáloghitel terheli az otthonukat és számos betegséggel küzdenek. Attól tartottak, hogy rövidesen elveszítik az otthonukat, ezért az öregember bankrablásra szánta el magát.


Michael Wilson, a kilátástalan bankrabló

"Pénzhez akartam jutni, hogy kifizethessen a tartozásainkat. Bementem a bankba, egy cetlin átnyújtottam a követeléseimet és a nálam lévő mobil lélegeztető készülékről azt állítottam, hogy bomba van nálam. Lebuktam, mert szerencsétlen vagyok. Ügyeltem rá, hogy senkinek ne essen bántódása, csak azt akartam elkerülni, hogy vénségünkre az utcára kerüljünk az asszonnyal. Ehelyett most börtön vár rám" - mondta az elkövető.

A férfi 107 ezer dollárt zsákmányolt, de nem jutott messzire, a rendőrök a bank közelében azonnal elfogták, a bűnüldözők szóvivője szerint akár 7 év börtönt is kaphat.

Címkék:
bank of america,