Virtuális ország: nagyobb lesz lassan, mint az USA

Pénzcentrum2009. augusztus 29. 12:18

A Facebook egyre nagyobbra és nagyobbra nő, lassan új birodalommá növi ki magát. Az állítás nem túlzás, a Facebook a világ negyedik legnépesebb országa lenne a listán.

A Facebook felhasználóinak száma július közepére elérte világszerte a 250 milliót, vagyis a teljes emberiség csaknem négy százaléka regisztrált már az oldalon. Ezzel a Facebook Kína, India és az Egyesült Államok után a negyedik legnépesebb ország lehetne, megelőzve a 230 milliós Indonéziát.

A legtöbb felhasználó természetesen az Egyesült Államokból regisztrált, 69 millió: ez az összes tag 27 százalékát jelenti. Második az Egyesült Királyság 18 millió userrel, harmadik azonban meglepő módon Törökország lett 12 millióval, melynek tavaly decemberig még saját nyelvű verziója sem volt.

Ami a felhasználók lakossághoz viszonyított arányát illeti, egészen kis országok vezetik a listát, mint Izland és Norvégia, melyekben a felhasználók aránya a lakossághoz viszonyítva meghaladja a 40 százalékot. A nagyobb országok közül Kanada vezet, melyben a lakosok 34 százaléka regisztrált már.

Címkék: