Amikor a hóhért akasztják: kirabolták a bankelnököt!

Pénzcentrum2009. augusztus 28. 16:58

Senki nincs biztonságban az adattolvajoktól, még a világ legnagyobb jegybankja, az amerikai Federal Reserve elnöke sem.

Az eset csak most került a nyilvánosság elé, pedig még tavaly történt: Ben Bernanke feleségének még 2008 augusztusában lopták el az irattárcáját a Capitol Hill-i Starbucksból, benne minden fontos értékkel, a társadalombiztosítási kártyától kezdve a jogosítványon keresztül a bankkártyákig.

Néhány nappal később valaki Anna Bernanke csekkfüzetével kezdett el vásárolgatni, méghozzá nem is kis tételeket, bár a pontos összegről nem esett szó. A lopások azonban új információkkal látták el a rendőrséget, hogy fel tudják számolni a bandát, mely mostanra nagyjából sikerült is. A bírósági dokumentumok szerint a banda visszaélései által okozott károk elérték a 2,1 millió dollárt.

" A személyes igazolványokkal való visszaélés amerikaiak millióit érinti minden évben" - írta Bernanke közleményében. "Csupán egyike vagyunk annak a mintegy 500 esetnek, melyek mind egy bűnözői körhöz vezettek. Hálás vagyok a törvény őreinek, akik kitartó munkával felgöngyölítették az ügyet és megakadályozzák a pénzügyi bűntetteket.

Címkék: