Néhány banknál csökkenhetnek a hitelkamatok

Pénzcentrum2009. augusztus 19. 08:32

A betéti kamatokat már alaposan elolvasztotta az előző jegybanki kamatvágás is, a hiteleknél viszont továbbra sem sok intézkedést láttunk.

A Napi Gazdaság körképéből kiderül: a CIB a jövő héttől a lakáshiteleknél 12,49 százalékról 11,49 százalékra, a szabad felhasználású forint-jelzáloghiteleknél 14,49 százalékról 13,99 százalékra csökkenti a kamatot.

A K&H várhatóan új hiteltermék kialakításával reagálna a változásokra. Flexibilis hitelkereténél már érvényesítette a jegybanki lépést az Allianz (a termék kamata egy százalékponttal mérséklődött), az új befogadású euróalapú jelzáloghitel-termékeknél pedig a közeljövőben várható kamatcsökkentés.

A Budapest Banknál az új kihelyezések kamatainál rövid távon nem számítanak apadásra. A Raiffeisennél középtávon a betéti kamatok további lassú lemorzsolódását várják.

Az OTP Bank elemzői is kamatvágást várnak augusztusban, úgy gondolják, hogy ezt - ha nem romlik érdemben a befektetői hangulat - az idén még további két hasonló lépés követheti, így év végén 7 százalékos jegybanki alapkamat-szint várható.

Címkék: