Visszatér az öngyilkos lakáshitel! Vége a válságnak, vagy megőrültek?

Pénzcentrum2009. július 10. 13:02

Az egyik brit jelzáloghitel szövetkezet úgy döntött, hogy a már meglévő ügyfelei számára újra elérhetővé teszi a magas finanszírozású lakáshitel termékét.

A Nationwide ügyfelei akár a felajánlott ingatlanfedezet 125 %-ának megfelelő hitelösszeget is fel tudnak venni. A terméket elsősorban azoknak az ügyfelek kínálják, akik negatív tartományba csúsztak, vagyis több a tartozásuk, mint amennyit a jelenlegi lakásuk ér, de költözni szeretnének.

Lakáshitelek sortűz után: számbavettük a túlélőket!

A magas finanszírozású konstrukció nélkül képtelenek lennének továbblépni, hiszen csak a lakás teljes eladási árán felüli előtörlesztéssel tudnának kiszállni a meglévő hitelükből. A 125 %-os jelzáloghitel kamatfeltételeit az alábbi táblázat részletezi.

Szakértők szerint a hitelintézet lépése mindenképpen üdvözlendő, abszolút ügyfélbarát és a versenytársak által is követendő példa lehet. Bár folyamatosan szigorodnak a hitelezési feltételek, az ilyen esetekben a rendben fizető ügyfelekkel kivételt lehet tenni.

K&H: a devizahitelek felfüggesztése után újabb bejelentés

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ügylet nem ját többletkockázattal, de az adósoknak újra megvizsgálják a vagyoni és jövedelmi helyzetét, valamint a kiadásainak összetételét. A szövetkezet szóvivője elmondta, hogy a termék egy szűk réteget céloz meg és csak a meglévő ügyfelek által elérhető.

A szigetországban a válság hatására az öt évvel ezelőtti szintre estek vissza a lakásárak.

Címkék: