"Alig" 21 milliárd lesz a Margit-híd felújítása

Pénzcentrum2009. július 8. 09:47

Nettó 20,8 milliárd forintért a Strabag-Hídépítő konzorcium újíthatja fel a Margit hidat - döntött kedden a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottsága.

A közgyűlés június végén plusz 17,1 milliárd forintot biztosított a híd felújítására - erre az önkormányzat 2009-es költségvetésében még csupán 13 milliárd forintot terveztek -, a költségekhez 6 milliárd forinttal járul hozzá az EU. A híd felújítására két cégcsoport nyújtott be pályázatot, ám a 22 milliárd forintos árajánlatot benyújtó Vegyépszer Zrt.-t kizárták az eljárásból a néhány száz millió forintos ajánlati biztosíték hiánya miatt. A közbeszerzési döntés egy hónapot késett, mert jóval magasabb ajánlatok érkeztek, mint amire a főváros eredetileg számított. A tervek szerint augusztus 10-én szerződnek a kivitelezővel, utána kezdődhet az állványozás.

A teljes lezárással megvárják az augusztus 20-i ünnepségeket, egy nappal később már csak a tömegközlekedési járművek használhatják a hidat a rekonstrukció ideje alatt. A kivitelezés várhatóan 2011 decemberében zárul. Előterjesztés hiányában a bizottság tegnap megint levette napirendjéről a Főgáz Zrt. eladásához kapcsolódó közbeszerzési eljárást, amellyel a privatizációs tanácsadót választották volna ki.

Címkék:
strabag,