Dobbantón a behajthatatlan hitelkártya adósságok Amerikában

Pénzcentrum2009. június 23. 12:02

A fizetési kártyák történetében egyedülálló módon 9 % fölé emelkedett a behajthatatlan hitelkártya adósságok aránya az Egyesült Államokban. A minősített követelések aránya 2006-tól fokozatosan emelkedett, de az elmúlt egy évben szokatlanul felgyorsult a tendencia.

Az ágazat szakértői szerint az előjelek arra utalnak, hogy a következő negyedévben tovább emelkedhetnek a leírások, ez azonban nem mentesíti az ügyfeleket a tartozások rendezésének kötelezettsége alól.

A CardData adatai szerint májusban az ágazati átlagot tekintve 9,01 %-ra emelkedett a behajthatatlan követelések aránya, ugyanakkor a Capital One egy korábbi jelentése szerint a saját ügyfelek tekintetében ez az arány a leírási szabályok enyhítése ellenére is elérte a 9,41 %-ot.

Korábban: Felforrósodott pénztárcák: leadják hitelkártyájukat az amerikaiak

Az American Express az áprilisi 10,1 %-ról májusra 10,0 %-ra mérsékelte az arányt, ami részben annak köszönhető, hogy túladtak egy minősített kártyaadósság-csomagon, amit már korábban leírtak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Discover állományán belül 7,79 %-os arányt mértek, ami 2,8 százalékponttal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A szolgáltató 8,5-9,0 % közé várja a behajthatatlan követelések arányát a következő negyedévben.

Címkék: