Buli a jegybankban: holnap éjjel vetélkedők és zenés programok

Pénzcentrum2009. június 19. 11:12

A Múzeumok Éjszakáján, 2009. június 20-án a Magyar Nemzeti Bank is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A jegybank este 6-tól hajnal 2-ig tartó nyitva tartással, változatos kulturális programokkal, interaktív játékokkal és különleges Szent Iván-éji hangulattal várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja 2009. június 20-án 18:00 és 2:00 között várja vendégeit az országos rendezvénysorozat keretében.

Ezen az éjszakán a Róth Miksa által tervezett ólomüvegablakok különleges díszkivilágítást kapnak. A látogatók részt vehetnek a Nagy Szentivánéji Kincsvadászaton, bejárhatják a gyönyörű épületet, az elnöki szobát, a Kis- és Nagytanácstermet, a Látogatóközpontot, és kutathatják az MNB kincsét. A kincsvadászaton résztvevőket a jegybank munkatársai segítik abban, hogy helyes választ adjanak az épület különlegességeiről ill. a bank tevékenységeiről feltett kérdésekre.

A monetáris kérdésekben jártas látogatók kipróbálhatják magukat az alapkamatról döntő testület tagjaként, és óránként elnyerhetik a megtisztelő Kamatkirály címet, feltéve, ha jól irányítják a virtuális Monetáris Tanácsot. A Kamatkirály játék on-line változata elérhető a Látogatóközpont honlapján. http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=lk_jatekok

Az est során az érdeklődők olyan érdekes feladatokban is próbára tehetik ügyességüket, mint az aranyrúdemelés, fabatkanyomtatás, testsúly pénzre "váltása" illetve érmeverés.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendezvény további különlegessége az egyetlen éjszakára megnyíló bankjegybiztonsági elemeket bemutató tárlat: Szent Iván éjjelén bárki megnézheti, hogyan tárulnak fel a kizárólag UV-fényben látható bankjegy-biztonsági elemek rejtélyei.

Az est hangulatát a Budapest Bár éjféli zenei műsora fokozza.

Címkék: