Hitelbombát robbantottak az iszlámok!

Pénzcentrum2009. április 3. 12:00

Az ügyfelek számára rendkívül vonzónak tartott lakáshitel konstrukcióval próbál betörni a brit jelzálogpiacra az Islamic Bank of Britain (Brit Iszlám Bank). Az első kamatperiódusban 3,99 %-os fix kamatszerű díj mellett kínált finanszírozási forma eltér a hagyományos európai lakáshitelektől, mivel az iszlám tiltja a kamat felszámítását.

A brit hitelintézetek egy újabb nagy reményekkel induló versenytársat kaptak a válság kellős közepén. Az iszlám bank lakáshitel termékétől egyelőre sokan idegenkednek, ezért a pénzintézet kereskedelmi igazgatója intenzív felvilágosító médiakampány elindítását szorgalmazza. A bank várakozásai szokatlanul nagyra törőek, rövid időn belül a lehető legnagyobb szeletet kívánják kiharapni a hitelpiaci tortából.

"A hagyományos pénzintézeteknek fel kell venni a kesztyűt, ha versenybe akarnak szállni az új lakáshitel csomagunkkal. Az alacsony kamat és a kedvező ügyintézési díjak mellettünk szólnak, csak az emberekkel kell minél szélesebb körben megismertetni a sajátos finanszírozási formulát." - mondta Sultan Choudhury értékesítési igazgató.

"A hiteltermékünk minden bizonnyal versenyképes lesz, bankunk fontolóra vette a többi banki szolgáltatás bővítését is. Az ügyfelek bizalmának megszerzése érdekében felvilágosító kampányt kezdeményezünk, melynek során a lakásvásárlók eloszlathatják a félelmeiket és megismerhetik a kedvező konstrukciót" - folytatta.

A konstrukció az Európában és hazánkban is ismert lakáslízing konstrukcióhoz hasonlít leginkább, annyi különbséggel, hogy a bank nem kamatnak nevezi a felszámított díjat, mert azt tiltják az iszlám törvényei. A lízingcégekhez hasonlóan ebben az esetben a finanszírozó válik az ingatlan tulajdonosává, az adós által fizetett törlesztőrészlet pedig két tételt tartalmaz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bérleti díjból (a kamatfizetés megfelelője) és a tőketörlesztésből álló részlet befizetésével az annuitásos hitelekhez hasonlóan csökken a tőketartozás, ami jelen esetben csökkenti a bank tulajdoni hányadát az ingatlanban. A kisebb tulajdoni hányadra pedig alacsonyabb bérleti díj kérhető, mint ahogy a normál lakáshiteleknél alacsonyabb fennálló tartozásra kevesebb kamatot számíthatnak fel a bankok.

A tartozás előtörlesztési díj és büntetőkamat nélkül a futamidő során bármikor előre kifizethető, normál törlesztés esetén az utolsó részlet befizetését követően válik az adós az ingatlan 100 %-os tulajdonosává.

Címkék: