Balatoni szálló, fogturistáknak

Pénzcentrum2009. március 30. 08:45

A fogászati turizmus évi hatmilliárd forintos üzletággá nőtte ki magát, több tízezer külföldi keresi fel évről-évre a magyar fogorvosi rendelőket.

A szakemberek szerint hazánkban minden adott ahhoz, hogy az egészségturizmus fellegvárává válhassunk. Évente több tízezer külföldi beteg érkezik fogászati kezelésekre, átlagosan 3-5 napot töltenek nálunk, s a kezelések között mindent kipróbálnak, amit más turisták is: a becslések szerint ebből évente 20-25 millió eurót, azaz 6,2 milliárd forintot költenek nálunk.

Hamarosan elkészül az a negyven vendég fogadására alkalmas első osztályú panzió Balatonmáriafürdőn, amely - több mint 110 millió forintért - 34 millió forintos uniós támogatással épül. A balatoni főszezonon kívül a dentalturizmusra szeretnénk támaszkodni, ez akár forgalmunk harmadát adhatja - mondta Balla András, a Pelso Hotel Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint egy külföldi kapcsolattartó küldi majd a betegek leleteit a magyar orvosoknak, akik így pontosan tudni fogják, ki, milyen panaszszal, mikor érkezik. A panzióból busz szállítja majd a vendégeket a rendelőkbe. - Egy hévízi és egy keszthelyi fogorvossal állunk szerződésben, de lehet, hogy saját rendelővel bővítjük a panziót. A szállást és a kezelést külön-külön számlázzuk, de a marketinget közösen szervezzük és finanszírozzuk - mondta az ügyvezető. Ennek része, hogy a fogászati kezelés mellett wellness programokat is kínálnak - csomagban. A belföldi pácienseket - először májusban - kedvezményes árú kezelésekkel, diagnosztikával csábítják.

Címkék: