Elszólta magát Orbán Viktor? Ekkora lehet most az infláció valójában Magyarországon

Pénzcentrum2023. június 2. 07:49

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy jövőre már csak 6 százalékos lehet az infláció, de májusi is 22 százalék alatt lehet számításai szerint.

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban beszélt, ahol többek között kitért arra is, hogy ezekben a "háborús időkben" elengedhetetlen, hogy meghúzzuk a költségvetést. A legfontosabb ugyanis a miniszterelnök szerint az, hogy megvédjük az állásokat és a nyugdíj értékét. Hozzátette: Varga Mihálynál nincsen tapasztaltabb, "harcedzettebb" szakember a területén, úgy véli, a költségvetés megalkotásakor a magyar pénzügyminiszter a lehető legtöbbet hozta ki a mostani helyzetből, biztonságban érzi az országot.

A miniszterlnök és a költségvetés a következő évre 6 százalékos inflációval számol, de úgy véli, ha nem lenne háború a megszokott 1-3 százalékos sávban mozogna a pénzromlás.

Év végére, ha a fene fenét eszik is, akkor is le kell vinni az inflációt egyszámjegyűre

- tette hozzá.

Azonban a májusi infláció mértékéről is megvannak a kormányfő várakozásai:

Már 22 sázalék alatt vagyunk, remélem!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ő is ugyanúgy várja a hivatalos adatokat, amik jövő héten érkeznek.

A kormányfő kijelentette: ha már működne Paks II., akkor "hátradőlhetnénk", ebben az esetben Magyarország legfeljebb az atomenergiához szükséges fűtőanyagimportra szorulna, "de az egy kezelhető dolog". Kiemelte, hogy ezáltal Magyarország kiszolgáltatottsága is alacsonyabb lenne, továbbá olcsóbb lenne a magyar energia ára is.

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
Orbán, infláció, gazdaság, miniszterelnök, reggel, orbán viktor, kossuth, orbán kossuth rádió, infláció mértéke,