Méghogy munkahelyteremtés: alig valaki vállalja, hogy munkát ad a magyaroknak a milliárdokból

Pénzcentrum2023. február 14. 09:30

Folyamatosan adja a kormány az állami támogatást az itt építkező cégeknek, de alig valaki teremt cserébe munkahelyeket. Egy magyar munkahely létrehozása az államnak már 300 milliójába kerül.

Közzétette a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 2022-es támogatásokat, amelyeket cégeknek adtak beruházásösztönzésre - vette észre a 24.hu. Fontos tudnivaló, hogy a cégeknek, legyen bár magyar vagy külföldi, 2020 óta nem kellett létszámbővítést, vagyis munkahelyteremtést vállalniuk, a fejlesztési támogatást kérhették innovíciós vagy eszközalapú szerződésekre is költhetik.

Ezt a kiskaput pedig alaposan ki is használják a cégek. A listán az első a BMW, mely tavaly 13,52 milliárdot kapott a debrecei gyárában épülő akkumulátor-összeszerelő üzeméhez. Bár ők vállalták új munkahelyek létrehozását a projekthez, érdemes lehet megemlíteni, hogy a beruházás teljes költsége 36 milliárd forint - vagyis a harmadát a magyar adófizetők állják.

Címkék:
beruházás, magyarország, akkumulátor, magyar, cégek, autógyár, üzem, bmw, munkahelyteremtés, bmw-gyár, munkahelyteremtő támogatás, külgazdasági és külügyminisztérium,