Hivatalos: Novák Katalin aláírta a katatörvényt

Pénzcentrum2022. július 18. 19:11

Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke aláírta hétfő délután aláírta a katatörvény módosítását, jelentette be Facebook oldalán.

Egy héttel ezelőtt, július 11-én nyújtották be a katatörvény módosítását, amit kivételes eljárásban másnap meg is szavazott a parlament. Ennek értelmében a katázók mostantól nem adhatnak számlát cégeknek, kizárva ezzel közel 400 ezer katázónak a háromnegyedét az adónemből.

Ezt a módosítást fogadta el ma Novák Katalin köztársasági elnök, így szeptembertől több százezer katázó lesz kénytelen áttérni más adónemre.

Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható

– áll Novák Katalin Facebook oldalán. A köztársasági elnök posztjában elismerte, hogy sokak számára nehézségeket fog jelenteni az új helyzet, de arról tájékoztatta követőit, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok fognak születni a felmerülő kérdésekre.

Loading...

Rendkívüli időket élünk. A háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat. Rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt. Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– zárta gondolatmenetét.

 

Fotó: Balogh Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
kata, facebook, magyarország, törvény, országgyűlés, novák katalin, módosítás, novák, elnök, köztársasági elnöki hivatal,