Nesze neked pandémia: szárnyalt tavaly a kiskereskedelem hazánkban

Pénzcentrum2022. február 3. 21:01

A kiskereskedelmi forgalom tavaly decemberben is a koronavírus megjelenése előtti időszakra jellemző mértékben bővült - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön az ITM Facebook oldalára feltöltött videóban a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

A KSH csütörtöki közlése szerint tavaly decemberben a naptárhatástól megtisztítva 6,2 százalékkal, a nyers adat szerint 6,7 százalékkal, az év egészében - a nyers és a kiigazított adat szerint egyaránt - 3,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma. Cseresnyés Péter hozzátette, az ágazat teljesítményjavulása 2021-ben hat hónapban érte el vagy múlta felül a hat százalékos szintet.

 

A kiskereskedelmi forgalom 2010 januárjához képest majdnem másfélszeresére nőtt Magyarországon. A régióban a csehországival megegyező bővülés kétszeresen múlja felül az uniós átlagot - mondta Cseresnyés Péter az ITM közösségi oldalán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2021. decemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,7, naptárhatástól megtisztítva 6,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 11,5%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. 2021-ben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,5%-kal nagyobb volt az előző évinél.

Címkék:
kiskereskedelem, kereskedelem, forgalom, milliárd, üzlet, háztartások, kiskerlánc, adat, kiskereskedelmi forgalom, élelmiszerüzlet,