Kőkemény drágulás a magyar boltokban: megy még feljebb is a tojás, hús, kenyér ára

Pénzcentrum2021. október 28. 10:05

Jelentősen drágul a hús, a tojás, de a kenyér is. Az áremelkedés még nem áll meg, sőt a dráguló takarmány, és a szárazság miatt januárig még tovább drágulhat a baromfi, és a sertés.

A KSH adatai szerint mintegy 10 százalékkal emelkedett a baromfi ára a tavalyi adatokhoz képest. 7 hónapja drágul a csirkehús, viszont a kacsa és a liba is többe kerül. A vásárlók is érzékelik a hús drágulását, az tud ezen spórolni, aki nem vásárol.

Az áremelkedés a tojást is elérte, az előző évi adatokhoz képest 5 százalékkal nőtt a tojás ára. Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke az RTL híradónak elmondta, hogy május óta a termelőknek 5-6 forint vesztesége van tojásonként, ezért az átadási árnak emelkednie kell.

A nyári szárazság miatt kevesebb a kukorica is, ami miatt tovább emelkedhetnek az árak. Már 70 százalékkal drágább, amit szintén a vásárlók fizetnek majd meg.

Regisztrációhoz kötjük a kivitelt  a hazai állattartók takarmányozási igényeinek biztosítása érdekében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tette hozzá Nagy István, agrárminiszter. Raskó György, agrárközgazdász elmondta, hogy a termelési költségek legalább 25-30 százalékkal emelkedni fognak, ami 10 százalék fölötti húsár növekedést eredményezhet a jövő tavaszig. A búza is tovább drágult, a malomipar szintén újabb áremelésre készül a következő évben.

Címkék:
hús, drágulás, tojás, kukorica, vásárlók, szárazság, búza,