Close-up shot of female hands typing on computer keyboard, lying on bed, working late at home.

A felnőtt tartalmak dominálnak a magyar neten: lenyomták az e-maileket is

2021. szeptember 15. 10:30

Népszerűek a közösségi média oldalak, a magazinok, azonban a felnőtt-tartalmak fogyasztása tarolt a legújabb kimutatás szerint a magyar lakosok körében.  

A második negyedévben 6,12 millió felhasználónak volt internet-hozzáférése, a felnőtt-tartalmak fogyasztása pedig meglehetősen népszerű volt körükben. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatoság (NMHH) által közzétett adatok szerint 2021 áprilisában 5,4 millió regisztrált felhasználója volt a Facebooknak és 2,1 millió az Instagramnak Magyarországon ez a nagykorú lakosság 87, illetve 34 százaléka.

A 15 évnél idősebb lakosság 73,3 százaléka rendelkezett internet-hozzáféréssel Magyarországon- jelentette a NMHH által közzétett Digitális Közönségmérési Tanács adatait.

A Z generációnak, azaz a 15 és 24 év közöttieknek a 94,2 százaléka aktív felhasználó, míg az Y generáció, tehát a 25 és 40 év közöttiek mintegy 93 százaléka rendszeresen látogatja a világhálót. Az X generáció, vagyis a 41-56 évesek közül 82 százalék internetezik, az 57 évnél idősebbeknek már csak az 58,2 százaléka, míg a 76 évnél idősebbeknek mindössze 6,3 százaléka használja a világhálót.

A felhasználók körében a híroldalak, magazinok a legtöbbet látogatott tematikus tartalmak, előbbiek 5.22, utóbbiak 5.35 millió egyedi felhasználót tudhattak magukénak a második negyedévben. A közhasznú, és linkgyűjtő oldalak látogatottsága 4.5 millió felett volt, csak úgy, mint a közösségi médiák látogatottsága. Az e-kereskedelem, webshopok 3.78 millió látogatót vonzottak be, illetve 2,2 millióan felnőtt-tartalmakat is kerestek az interneten.

Leggyakoribb a mobileszközön, telefonon vagy tableten internezetés, itt a magyar felhasználók létszáma a második negyedévben meghaladta az 5.22 milliót. Otthoni számítógépről 4.53 millióan böngésztek, munkahelyről mindössze csak 1.9 millióan interneteztek.

A vizsgált három hónapban az otthoni és a munkahelyi böngészés között nagy különbségek mutatkoznak a magazin, szórakozás, a közösségi média, az e-kereskedelem és a felnőtt-tartalmak esetében.

Az adatokból azt is láthatjuk, hogy a közösségi média használata egyre nagyobb szerepet játszik a lakosság életében, erre tekintettel egyetlen társadalmi szereplő sem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen a platformokon, amelyek újabb felületet biztosítanak tartalmaiknak, üzeneteiknek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 26. 15:43
Sztárokkal telik meg a ring az RTL Sztárbox című, idén ősszel képernyőre kerülő műsorában. A műsor s...
Holdblog  |  2023. január 26. 12:24
Jól kezdték az évet a kriptodevizák, a sebek nyalogatása mellett a befektetők ismét vevők a pozitív...
MNB Intézet  |  2023. január 26. 11:22
Egyre nő a valószínűsége annak, hogy a várva várt gazdasági fordulat, miszerint Kína gazdasága méret...
Bankmonitor  |  2023. január 26. 10:10
Az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta összesen 250 ezer család élt a lehetőséggel, számukr...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?