Megalázó mellőzöttség: felháborodva szembesült a mentősök szövetsége az elmaradt béremeléssel

Pénzcentrum2023. január 11. 12:16

"Felháborodva szembesültünk azzal, hogy az egészségügyi szakdolgozók által várt béremelés nem valósult meg 2023. januárban!" - közölte a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a Facebookon. A közleményben azt írták, hogy a jelenlegi inflációs környezetben az egészségügyi dolgozóknak is rendkívüli teherré vált a mindennapi költségek fedezése, ennek ellenére az egyre nagyobb terhelést jelentő munkavégzés erkölcsi és anyagi megbecsülése még tovább várat magára. 

A MOMSZ közleményét változtatás nélkül közöljük.

"Felháborodva szembesültünk azzal, hogy az egészségügyi szakdolgozók által várt béremelés nem valósult meg 2023. januárban! A döntéshozók által célul kitűzőtt 37%-os orvos-szakdolgozói bérarány távolabbra került, mint valaha: 21%-ra csökkent. A megalázó mellőzöttség érzését tovább fokozza, hogy a szakmai és érdekképvisleti szervezetekkel való konzultáció, az egyeztetések, az érdemi információ szolgáltatása rendre elmarad. A munkavállalók többsége a sajtóból értesült az elkeserítő tényekről!

Az egyre nagyobb terhelést jelentő munkavégzés erkölcsi és anyagi megbecsülése még tovább várat magára! A jelenlegi inflációs környezetben az egészségügyi dolgozóknak is rendkívüli teherré vált a mindennapi költségek fedezése, mely további munkavégzésre kényszeríti őket. A jelentős túlóra teljesítése és másod-harmad állás létesítése életük szerves részévé vált. A hivatástudattal való visszaélés tisztességtelen és méltatlan bánásmódot jelent az egészségügyi dolgozókkal szemben. A mindennapi megélhetés érdekében végzett munkájuk mellett egy dologra nem marad idejük: ÉLNI!

Amennyiben a döntéshozóknak az a célja, hogy a jelenleg is elégtelen humánerőforrás helyzetet tovább rontsák -akkor- jó úton járnak. 

Tisztességes munkáért tisztességes bért! Erkölcsi megbecsülést, emberi bánásmódot és kevesebb propagandát! Erre van szüksége az egészségügyben dolgozóknak!"

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- írta közleményében a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a Facebookon.

Loading...

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
egészség, béremelés, egészségügy, mentő, fizetésemelés, mentősök, egészségügyi dolgozók,