Égnek a vonalak a kórházakban: fontos dolgot kért a Semmelweis

Pénzcentrum2021. november 1. 17:07

Egyre durvább a járványhelyzet hazánkban is, már több helyen kötelező a maszk és a távolságtartás. A Semmelweis Egyetem betegellátó intézményeire látogatási tilalmat vezettek be.

A november 1-jétől országosan elrendelt látogatási tilalom a Semmelweis Egyetem betegellátó intézményeire is vonatkozik.

A klinikákon fekvő betegekről közvetlen hozzátartozóik, munkanapokon 12.00 és 16.00 óra között kaphatnak információt a 06 1 459 1500-as telefonszámon. A vonal gyakran lehet foglalt a túlterheltség miatt, ezért a Semmelweis Egyetem arra kéri az érintetteteket, hogy betegenként, naponta csak egy hozzátartozó telefonáljon.

Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására.

Életbe léptek a korlátozások

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött, amelyről lapunk is írt.November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Volánbusz járművein, és a BKK összes járatán, a megállókban és a pályaudvarokon is, aki ezt elmulasztja és felszólítás ellenére sem hajlandó felvenni a maszkot, nyolcezer forintos helyszíni bírságra számíthat.Csak a hat évnél fiatalabbaknak, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élőknek és az autistáknak nem kötelező maszkban utazni és várakozni. A kötelező maszkviselést a fővárosi fenntartású színházakban, mozikban, könyvtárakban is kezdeményezték.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) levelet küldött ki a középiskolák vezetőinek, ebből kiderül, hogy meg lehet tartani a középiskolai szalagavatókat, de a szülők és vendégek csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt az ünnepségeken.

Címkék:
bkk, egyetem, oltás, november, semmelweis, korlátozások, járványhelyzet,