Veszélyes vérnyomáscsökkentők a magyar gyógyszertárakban: ezeket inkább ne vedd be

Pénzcentrum2018. július 1. 17:31

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon. Ha lemaradtál volna valamelyikről, most szerencséd van, mert összeszedtük neked a hét legolvasottabb, legérdekesebb cikkeit.


A hét egyik legolvasottabb cikke volt a Veszélyes vérnyomáscsökkentők a magyar patikákban: itt a lista, miket ne vegyél be című anyag, amelyben arra hívtuk fel olvasóink figyelmét, hogy Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-i hatállyal felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását itthon, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények gyógyszer-hatóanyaga. A cikkben megtalálod a gyógyszerek listáját is.

Szintén nagyon népszerű volt a Lecserélnéd az autód? Itt van 3 módszer, amivel fillérekből sikerülhetcímű cikkünk, amiben tippeket adunk, hogyan lehet kivitelezni, hogy kedvdre cserélgesd a kocsijaidat, imiközben nem kell aggódnod az önerő miatt, nincs fedezet és nem kell milliókat kifizetned. A cikk címére kattintva megnézheted, milyen lehetőségeid vannak.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben egyre többet hallani arról, hogy a jövőben - nem csak Magyarországon, hanem világszerte - emelkedni fog a nyugdíjkorhatár, ha valaki nagyon tudatosan él, nem elképzelhetetlen, hogy a törvényileg előírtnál korábban hagyjon fel a mindennapi robottal. Megéri takarékoskodni, ugyanis a korai nyugdíj egyenes következménye a hosszú, egészséges élet. Ez persze nagyon jól hangzik, de mégis, hogyan lehet a törvényben előírtnál elmenni nyugdíjba? Kiderül cikkünkből.

Arról is írtunk, hogy egyetlen iparágban, így a munkaerő-toborzás területén sincs hiány az újabb és újabb technológiákból. A HR-esek elképesztő eszköztárral rendelkeznek, amely megoldásokra álláskeresőként is fel kell készülni, legalábbis, ha meg akarunk csípni egy igazán jó pozíciót. A cikkben bemutatjuk a legújabb csodafegyvereket, és azt is, mit gondolnak a munkaerő-toborzásra szakosodott hazai cégek vezetői arról, hol is tart ma az ágazat Magyarországon. Élesítik a csodafegyvert: sorra világítják át a magyar munkavállalókat című anyagunkat ide kattintva tudod elolvasni.

Megjelent a héten a Friedl Zsuzsannával, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettesével készült interjúnk is, amelyben a HR területét érintő új kihívásokról - köztük az új típusú készségek behozataláról; a meglévő állomány átképezhetőségéről; illetve a generációk közötti ellentétekről, és azok feloldásáról - beszélgettünk. A cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Beszámoltunk arról is, hogy a Fonyódi Ásványvíz Kft. tájékoztatta a Nébih-et és kereskedelmi partnereit, hogy a korábban már saját hatáskörben forgalomból kivont Jana eper és guava ízű (22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű) üdítőital mellett további öt üdítőitalt is kivont a forgalomból. Ha kíváncsi vagy, milyen Jana ásványvizeket vontak még ki a forgalomból, kattints ide.

Noha sokat foglalkozunk a lakás-takarékpénztárakkal (LTP), illetve a lakástakarékos megtakarításokkal, általában meglévő jelzáloghitel ideális előtörlesztéseként esik szó róla. Pedig az LTP-k igen sok mindenre felhasználhatóak, sőt, szinte mindenre, ami lakással kapcsolatos. Azonban akárcsak előtörlesztés esetén, bővítés, felújítás, beépítés esetén is igazolnunk kell, hogy valóban lakáscélra fordítottuk a megtakarításunkat, illetve az utána járó állami támogatást. Kérdés azonban, hogy mi ennek a módja? Ennek jártunk utána.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 26. héten beszámoltunk arról is, hogy gyorsan begyűrűzött a gyengélkedő forint okozta árdrágulás a magyarok pénztárcáiba. Az Eurojackpot szelvénye eddig 660 forintba került a múlt héten, ma viszont már 680 forintot kell fizetni érte. Itt írtunkarról, mi áll a háttérben.

Arról is írtunk, hogy az utóbbi időben egymás hegyén-hátán nyílnak a pékségek a fővárosban. Utánajártunk, hogyan lehet pékséget nyitni, hogyan lehet a Franchise Szövetség tagjává válni és ás mi kell ahhoz, hogy a vállalkozás sikeres legyen. A cikkért kattints ide.

 

 


Címkék:
hitel, vásárlás, egészség, autó, nyugdij, hét cikkei, pénzcentum.hu, vérnyomáscsökkentő,