GYEMSZI: az OEP nem veszíti el funkcióját

Magyar Hírlap2013. augusztus 8. 09:05

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója szerint nem kell attól tartani, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elveszítheti funkcióját - írja a Magyar Hírlap.

Török Krisztina a lap csütörtöki számában közölt interjúban kifejtette: az OEP-nek mindig rengeteg feladata volt, ezek közül egyet sem vettek át, olyan terület viszont van, ahol közösen dolgoznak.

Az egészségügyben háromszintű ellenőrzés működik - ismertette a főigazgató. Az első rosta maga a fenntartó, tehát a GYEMSZI. Emellett jelen van az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mint ellenőrzési hivatal. Végül pedig kontrollál az OEP is, ami azért nagyon fontos, mert nemcsak a központilag fenntartott ellátókkal van kapcsolatban, hanem minden egyes, akár magán egészségügyi szereplővel is.

Önmagában már az egészségbiztosítási alap kezelése is hatalmas felelősség, szakmailag pedig más feladatokat látunk el, ezért a három területet nem szabad összemosni, mindegyiknek megvan a maga funkciója - hangsúlyozta Török Krisztina.

 

Címkék:
biztosítás, oep, betegbiztosítás, egészségügy,