Százezreket vesztenek el a nyugdíjasok - heti összefoglaló

Pénzcentrum2015. február 15. 18:30

Százezer forint elvesztése nagy érvágás egy nyugdíjasnak, megmutattuk, hogyan kerülhetjük el az ilyen helyzeteket. Ezen kívül az illegális árusokról, az új kamatszabályokról és a februári nyugdíjról is írtunk ezen a héten a Pénzcentrumon. A cikkek elolvasásához kattints a címre!

Százezreket vesztenek el a nyugdíjasok: nem a szerencsén múlik
Napokig otthon sírt az idős asszony, aki százezer forintot veszített el, amit a napokban szerencsés körülmények között visszakapott, azonban nem mindenkinek lehet ekkora mázlija. Ha bankban tartjuk a pénzünket nagyobb biztonságban lehetnek megtakarított forintjaink, ráadásul az átutalási díjak is kedvezőbbek lehetnek, ha a megfelelő helyre tesszük a pénzünket. Mégis melyik a nekünk megfelelő pénzintézetet?

Minden nap belefutunk, pedig 50 ezer forintos bírság jár érte
Bírságolás, szabálysértési eljárás, súlyos esetben elzárás. Nagyjából csak ennyit tehetnek a hatóságok az időről időre felbukkanó illegális árusok ellen. Azt nem nagyon lehet elérni, hogy ne jöjjek vissza például ugyanabba az aluljáróba, mint ahol egy hete megbüntették őket.

Így nőhet meg a törlesztőd Matolcsy új szabálya szerint
Február elején lépett hatályba a fair bank törvény, amely alapjaiban határozza meg, miként változtatják meg a bankok a hiteleink kamatát a jövőben. Megnéztük, hogyan és mekkora mértékben változhatnak meg a törlesztőrészleteink.

Mikor érkezik a februári nyugdíj?
Készülhetnek a nyugdíjasok: a héten pénz áll a házhoz.

Így néz ki egy bezáró Tesco: "Nyugodj békében drága áruházam"
Megrendítő fotókat tett ki Facebook-oldalára egy Tesco-alkalmazott. A galériához ezt írta: "Nyugodj békében drága áruházam."

Benyelte az ATM a kártyámat! Mi lesz most, mit tegyek?
Valószínűleg mindenki megijed, amikor az ATM benyeli a bankkártyáját. Legtöbbször erről maga a kártya birtokosa tehet, például azért, mert sokszor elrontja a PIN kódot. Legtöbb esetben a saját biztonsága érdekében nem jut a pénzhez. A Pénzcentrum mutatja, mit tegyél ilyenkor. A legfontosabb, ne ess pánikba!

Ők azok a devizahitelesek, akiknek nem jár vissza pénz
Nem minden adós kap elszámolást a hitelezőktől az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések visszatérítése miatt. Az alábbiakban összegyűjtöttük, kik azok, akik egyáltalán nem részesülnek visszatérítésből, akár deviza-, akár forinthitelesek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Új üzletlánc érkezik Magyarországra, már keresik az embereket
Már keresi az ügyvezetőket és ügyvezető-helyetteseket a Pepco kiskereskedelmi lánc, ami Magyarországon terjeszkedne tovább a régióban.

Tízezreket spórolhat, aki most foglalja le a nyaralását
Akár 30 százalékkal olcsóbban foglalhatjuk most le a nyaralásunkat. Sőt, kifejezetten nagy akciókat, ajándékokat is kínálnak az utazási irodák az előfoglalási időszakban. A kedvezmények jól jönnek, sok utazás ára ugyanis drágult az elmúlt hónapokban. A forint gyengülése miatt elképzelhető, hogy a korábban lefoglalt utazásokra rá kell fizetni.

TOP 9: ezért büntet az új szupertraffipax - itt a lista
A napokban jelentette be a rendőrség, hogy újfajta traffipaxokat tesztelnek, illetve használ majd (véglegesen márciustól). A különleges eszközök - összesen 160 darab - a gyorshajtásnál sokkal több közlekedési szabálysértést is lebuktatnak majd, mutatjuk, konkrétan melyeket. 

 

Címkék:
hitel, biztosítás, vásárlás, nyugdij,