Jönnek az új nyugdíjbiztosítások: vonzó az adókedvezmény

Világgazdaság2014. január 8. 09:33

A biztosítók alig várták, hogy életbe lépjen a törvény, már piacra is dobták az új nyugdíjbiztosításokat - írja a Világgazdaság.

Ahogy életbe lépett a nyugdíjbiztosításokra szóló adókedvezmény, azonnal kiléptek a piacra a hazai biztosítók is saját termékeikkel. Elsőként a Posta Biztosító rukkolt ki egy közleménnyel, miszerint ők már az újesztendő első munkanapján megkötötték az első PostaNyugdíj Aranytartalék szerződést, de a hónap első néhány napjában a konkurencia is megkezdte az új termékek értékesítését. Az Allianz, a Generali, az Union, az Erste, az Aegon és a CIG Pannónia is piacra dobta már az új termékeket, és az ING-nek is ez a terve a közeljövőben - írja a lap.

Adókedvezményt olyan nyugdíjbiztosításra kaphatnak az ügyfelek, amelynél a biztosító akkor szolgáltathat, ha a biztosított megszerzi a társadalombiztosítási nyugellátásra való jogosultságot, vagy az egészségi állapota legalább 40 százalékos mértékben károsodik, vagy eléri a szerződés kötésekor érvényes törvényes nyugdíjkorhatárt, illetve ha elhalálozik. Kifejezetten ilyen termék tavaly, a jogszabály hatályba lépése előtt még nem volt a hazai piacon, így a törvényjavaslat benyújtása és elfogadása után minden piaci szereplő lázas termékfejlesztésbe kezdett. A biztosítók egyöntetű véleménye az, hogy az adókedvezménnyel végre megszűnt a nyugdíjbiztosítások mint nyugdíjcélú megtakarítások versenyhátránya.

Címkék:
biztosítás, adókedvezmény, nyugdíjbiztosítás,