Gyerekkel utazol? Erre mindenképp figyelj!

Pénzcentrum2012. június 15. 13:12

Kezdetét vette a nyár és ezzel együtt beindult a családi utazások menetrendszerű tervezése: szállás foglalása, közlekedési eszköz szervezése, pénznem váltása, azonban még mindig sokan azt hiszik, hogy spórolhatnak költségeiken, ha nem kötnek utasbiztosítást.

A külföldi utazásra, vagy belföldi nyaralásra akár hosszú hónapokon át készülünk, és jelentős összegeket költünk a tökéletes élményék megszerzésére, a biztosítás azonban - sajnálatos módon - Magyarországon a Groupama Garancia Biztosító adatai alapján csak minden harmadik utazónak jut eszébe.

Az utóbbi időben történt tragédiák újra az utasbiztosítások szükségességére irányították a figyelmet, mégsem eredményeztek érzékelhető változást a magyar utas szemléletben. Pedig már napi egy gombóc fagylalt árának díjából szükség esetén milliós nagyságrendű költségeket vállal át a biztosító.

Elsősorban a szülő felelőssége a gyermek megfelelő védelme,"Természetes módon a szülők gyermekeiket hamarabb elviszik az orvoshoz, még kisebb problémák esetén is, mintha önmagukkal történne baj. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az adataink alapján a 18 év alatti utasok orvosi kezelésének költsége az átlagkár fele volt, azonban a balestek gyakoriságát tekintve duplája az átlagnak." - mondta Karsai Márta a Groupama Garancia Biztosító biztosításszakmai szakértője.

Dr. Esküdt Ágnes a XI. kerületi gyermekorvosi rendelő gyermekorvosának tapasztalatai szerint a nyári időszakban, első sorban a kánikulával, illetve a nagy meleggel összefüggő betegségek a leggyakoribbak, de a tipikus nyári gyermekbaleseteket tekintve hasonló mértékben érkeznek hozzá vízi és szabadtéri sporttevékenységek, illetve játékok kapcsán szerzett sérülésekkel.

"Nyáron a megfelelő fényvédelem szerepe kiemelten fontos és első sorban a szülők feladata, hogy megóvják a gyermeküket a kellemetlen leégéstől, napszúrástól és folyamatosan biztosítsák gyermekeik számára a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztást, ugyanis a gyerekeknek a felnőttekhez képest sokkal intenzívebb a folyadékcseréje. Ebből eredően számukra fokozott veszélyt jelenthet a szomjazás."- mondta a doktornő.

A biztosító adatai alapján a leggyakoribb probléma a gyerekeknél a gyomorhurut, de hasonlóan gyakori még az allergia, a láz, a fülgyulladás, a vírusfertőzés, és a torokgyulladás is. Azonban a nyári utazás során felmerülő tipikus gyerekbalesetnek minősülnek, a horzsolás okozta sérülések, fejsérülések, illetve a tengerparti balesetek, (pl.: tengeri sün okozta szúrások), melyek ellen szinte lehetetlen felkészülni.

Hogyan figyelhetünk még a gyermekek megfelelő védelmére?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

• Ha az utazás során hosszabb kirándulást is tervezünk, fokozottan érdemes figyelni a kullancscsípések megelőzésére. Javasolt módszer: kullancs elleni spray, illetve zárt ruházat.
• Nyáron jellemzőek az ételmérgezéssel összefüggő hasfájások, hasmenések is. Lehetőség szerint érdemes felkészítenünk a gyermeket a romlékony ételek kerülésére és a megfelelő higiéniára. Semmiképpen se hagyjuk, hogy mosatlan gyümölcsöt egyen!
• Amennyiben hosszan tartó utazásra készülünk a rosszullétre hajlamos gyermeket érdemes az út előtt felkészíteni. Felnőttek és gyermekek esetében is hatékony megoldást jelenthet a probiotikum.
• Ne hagyjuk a kis gyermekeket felnőtt felügyelete nélkül a parton, vagy a vízben játszani!
• Kössünk biztosítást! Európán belül jellemzően megfelelő egészségügyi szolgáltatásra számíthatunk, de biztosítás nélkül valóban nagyon drága és veszélyes utazásra vállalkozunk.

Még az utolsó nap sem késő, ne induljunk el biztosítás nélkül!

A költségek egyszeri orvosi vizit esetén a néhány tízezer forintos ellátástól egészen az 1 000 EUR-s ellátásig terjedhetnek, az üdülőhelyeken általában magasabbak, és az itt működő rendelők, magánkórházak gyakran nem fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Utasbiztosítás nélkül a betegnek a helyszínen, saját zsebből kell kifizetnie az ellátás költségeit. 

 

Címkék: