Érdemes figyelni, folytatódnak a trükkös lopások

Pénzcentrum2011. augusztus 3. 15:02

A nyári szabadságolások ideje alatt egyre több külföldi turista látogat hazánkba nagy értékű gépkocsikkal és nagyobb értékekkel - készpénz, fényképezőgép, kamera...stb. - és egyre több honfitársunk is indul kirándulni, kikapcsolódni mind belföldi, mind pedig külföldi utazási céllal.

Az ún. trükkös módszerrel elkövetett lopások alkalmával általában két-három elkövető dolgozik együtt. Egyikük valamilyen módon, például közlekedési szituációt teremtve (koccanás, defekt) vagy útbaigazítást kérve eltereli a fáradtnak látszó, gépkocsiban tartózkodók figyelmét, miközben segítőtársa kiemeli a kocsiból az értékeket - figyelmeztet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök azt tanácsolják, hogy a parkolóban, üzemanyagtöltő állomáson, pihenőhelyeken fokozottan ügyeljünk értéktárgyainkra, iratainkra. Nyitott gépkocsinkat ne hagyjuk őrizetlenül, abban felügyelet nélkül ne hagyjunk pénzt, iratokat és egyéb fontos értékeket.

Műszaki hiba, gumidefekt elhárítása, vagy információadás közben fokozottan ügyeljünk a járművükben lévő pénzre, iratokra és értékekre, azokat folyamatosan tartsuk szemmel!

Abban az esetben, ha gépjárművet elhagyjuk, mindig állítsuk le a motort, az utasteret zárjuk le és az indító kulcsot vigyük magunkkal.

Címkék: