Rákos betegeken nyerészkedtek a magyar orvosok: milliókat kaszáltak

Pénzcentrum2011. június 9. 08:27

Magyar orvosok és gyógyszerészek halálos betegek gyógyszereivel üzleteltek: rákos betegek vényköteles gyógyszereit adták-vették - tudta meg a Blikk.

A lap információi szerint dr. Sz. Gábor az ország különböző kórházaiban dolgozó ismerőseivel abban állapodott meg, hogy időnként onkológiában használatos vényköteles gyógyszereket adnak át neki pénz ellenében.

Az orvos 12 ismerősétől jelentős mennyiségű, vényköteles citosztatikumot szerzett meg (ez a szer kifejezetten a gyorsan növekvő és sűrűn osztódó sejteket veszi célba, és pusztítja el). Ebből egy kezelésre elegendő, kisebb mennyiség akár több százezer forintot is érhet.

Segítői azokat a dobozokat juttatták el Sz. Gáborhoz, amit a betegek, vagy hozzátartozóik visszavittek a kórházakba. De a kórházi osztályokon lejárt szavatosságú, fel nem használt, vagy a gyógyszergyáraktól kipróbálásra küldött szerek is az orvosnál kötöttek ki. Volt olyan segítőtársai is, aki a beteg súlyához képest nagyobb tömegre rendelt az életmentő gyógyszerekből, s a felesleget adta át a doktornak.

Az orvosok már a vádlottak padján ülnek, de az elsőrendű vádlott műtétje miatt elhalasztották a tárgyalást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
gyógyszergyárak,