Jelentett az Aegon: 50 millió a gázrobbanás okozta kár

Pénzcentrum2011. március 8. 16:02

A múlt pénetki gázrobbanás során egy lakóház romba dőlt Szentesen, az épületben tartozkodó 61 éves hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az Aegon Magyarország lapunknak eljuttatott sajtóközleménye szerint a becsült kár meghaladja az 50 millió forintot.

Az AEGON Magyarország szakértői felmérték a robbánás helyszínén keletkezett károkat: az összedőlt ház szomszédjában lévő két épület tetőszerkezete jelentősen megrongálódott, nyílászáróinak egy része kiszakadt a falból, és jelentős mennyiségű kár keletkezett az üvegezésükben is.

A környező három-négy szomszédos utcára kiterjedő detonáció az ott lévő épületek üvegezésében is okozott károkat. Az előzetes becslések szerint a kár várhatóan meghaladja az 50 millió forintot.

Társasházban laksz? Erről nem árt ha tudsz

Míg Magyarországon a lakásokat közel 70 százalékban biztosítják tulajdonosaik, addig a társasházak közel felének nincs megfelelő biztosítása. Pedig az egyéni lakásbiztosítások csak részlegesen fedezik a közös tulajdonú épületrészekben keletkezett károkat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Éppen ezért érdemes a lakóközösségeknek mihamarabb napirendre tűzni a társasház-biztosítás kérdését, mert a társasházi törvény szerint május 31-ig kell a közös képviselőnek összehívnia a közgyűlést, hogy az elfogadja az előző évi beszámolót és az új költségvetési tervet.

 

Címkék: