Mi lesz a gyógyfürdőkben kezelt betegekkel?

Világgazdaság2010. július 28. 09:02

Tovább zsugorodik az OEP gyógyfürdőkasszája, így drasztikusan csökken a kezelt betegek száma - írja a Világgazdaság.

Megszigorodtak az OEP által igénybe vehető gyógyfürdő szolgáltatások receptre történő felírásának szabályai. Nem csak a csökkenő tb-támogatási összeg, de a rengeteg visszaélés miatt is.

Ugyanakkor szakemberek szerint a fürdőterápiával rengeteg gyógyszeres kezelést meg lehet spórolni, ami nem csak az OEP-nek, de a betegek pénztárcájának is jó.

A közfinanszírozás alapját képező ár és a gyógyfürdők szabad piaci árai természetesen eltérhetnek egymástól: ilyenkor a betegeknek kell kifizetni a különbözetet, kivéve a közgyógyellátottaknak.

Eközben a fürdők mulasztásos törvénysértést emlegetnek, mivel a kialkudott új tb-támogatás összegét két és fél éve nem hirdette ki a szaktárca. Mivel a betegek többsége nem képes megfizetni a fürdő ára és a támogatás közti különbözetet, így üzleti szempontból sem emelik a fürdők áraikat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OEP-pel szerződött 166 fürdő ugyan szerződést bonthatna, azonban üzleti és egészségügyi szempontból sem teszik, viszont a veszteséges ellátásokat egyre több helyen szüneteltetik.

Címkék: