Oroszországban is sikeres a magyar pénzügyi tanácsadó

Pénzcentrum2009. november 26. 13:02

A magyar pénzpiac egyik vezető független pénzügyi tanácsadó szervezeteként ismert GLB Global Life Broker Holding Kft. hazánkban tavaly megduplázta, Oroszországban pedig megötszörözte forgalmát.

A 2004-ben alakult - ma már száz százalékban magyar tulajdonú- GLB Holding az egyik legnagyobb személybiztosítási alkuszként van jelen a hazai piacon. A biztosítási alkuszok között a TOP 10-ben szerepel: ebben az összehasonlításban kizárólag a többes alkuszok előzik meg. Magyarországon a cég tavalyi árbevétele 1,17 milliárd forintot tett ki, az idén pedig - bár árbevétele csökkent - háromezer új ügyféllel növekedett.

A cég négy évvel ezelőtt lépett be az orosz piacra is, amely bár méreteiből adódóan óriási kihívást jelentett számára, mégis mind a mai napig kiemelkedő sikereket könyvelhet el. A kontinensnyi országban a GLB Holding az egyetlen magyar brókercég, amely képes volt talpon maradni, és ráadásul 2007-ről 2008-ra egyedülálló módon megötszörözni forgalmát.

Folyamatosan bővülő ügyfélkörnek Magyarországon és Oroszországban is olyan pénzügyi termékeket kínálnak, amelyeknél nagy hangsúlyt fektetnek a befektetési alapokon elért hozamok által kínált megtakarítási lehetőségekre. Termékkínálatukban forint és euró alapú nyugdíj kiegészítés célú kötvények, hitel- személy- és vagyonbiztosítási konstrukciók is szerepelnek. A GLB bevételének majd' 100 százalékát a személybiztosítások teszik ki, és legfőbb - de nem egyedüli - partnere az ALICO csoporthoz tartozó AHICO Biztosító Zrt.

A Holding közel ötszáz munkatársa segítségével az ország egész területén kínál pénzügyi megoldásokat, tevékenységüket 2010 tavaszán kiterjesztik Szlovákiára, majd a jövőben lépésről lépésre a többi szomszédos országra is.

Címkék:
KGFB,