Önrészes kötelezővel indul az UNION a kampányban

Pénzcentrum2009. október 28. 13:32

Union24.hu néven egyedülálló, ténylegesen online kötelező biztosítást vezet be az UNION Biztosító. Az új biztosítás kizárólag interneten köthető, a szerződés időtartama során a teljes ügyintézés is online történik. A társaság piaci újdonságként jelentős díjkedvezményt nyújtó önrész-lehetőséget is kínál az ügyfeleknek.

Továbbra is a kockázatarányos díjszabást és az ügyfélérdekek szem előtt tartását helyezi kötelező biztosítási stratégiájának középpontjába az UNION. A társaság idén is jelentős újításokkal, innovációval készül a kötelező biztosítási piacon.

Az újításokat a témában végzett piackutatás indokolta, mely szerint a megkérdezettek 57%-a, köztük is elsősorban a fiatal- és középkorú korosztály tagjai érdeklődnének egy olyan kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás iránt, amelyet online módon, közvetlenül a biztosítóval, közbeiktatott biztosításközvetítő személy közreműködése nélkül köthetnek meg. Így minden lehetséges ügyintézés és a kárbejelentés is a lehető legegyszerűbb módon, online módon történik, aminek eredményeképp a szolgáltatás jelentősen olcsóbb a hagyományos biztosításokhoz képest.

"A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás témájában végzett kutatás eredményeire alapozva fejlesztettük ki azt a ténylegesen online felületetet, mellyel forradalmasítjuk az online-biztosítás fogalmát. Az új webes felületen a szerződéskötés online alkuszok beiktatása nélkül, közvetlenül a biztosítóval történik. Az érdeklődő egyrészt akár 24 másodperc alatt díjat kalkulálhat, másrészt egyszerűen, elektronikusan, papírmunka nélkül kötheti meg szerződését. Az új konstrukció innovatív elemeként a szerződéssel kapcsolatos minden lehetséges ügyintézés online módon végezhető." - mondta el Maják Viktor, az UNION Biztosító kommunikációs igazgatója.

A biztosítás előnye az autós számára nem csupán a kényelmes és gyors ügyintézésben jelentkezik, hanem a jelentősen, 25%-kal kedvezőbb árban is, amelynek forrása részben a közvetítői jutalék, részben a megtakarított adminisztrációs költség. Az union24.hu 2009 novemberében kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással indul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatás eredményére alapozva jelentős, Magyarországon csak az UNION nevéhez fűződő másik újítást is kínál a társaság, amikor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban is bevezeti az EU számos országában már elterjedt önrész fogalmát. Csupán ezzel a lehetőséggel, a társaság 20% illetve 30% díjkedvezményt nyújt az önrészes konstrukciót választó ügyfelek számára. 20 ezer forint önrész vállalásával 20%-kal, míg 50 ezer forintos önrész választásával 30%-kal is csökkenthető a kötelező biztosítás tarifája. A károsultnak a kár teljes összegét megtéríti a biztosító, az önrész összegét pedig a károkozó utólag befizeti a biztosító számára. Ráadásul az önrész egy biztosítási időszakon belül csak az első kárnál kerül alkalmazásra.

Címkék:
KGFB,