Új munkanélküliségi biztosítás a piacon

Pénzcentrum2009. október 5. 13:32

Az idei évben július-augusztusban már 9,9 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon, szakértők szerint pedig még innen is van lejjebb: jövőre 11-12 százalékos lehet a munkát nem lelők aránya. A bizonytalanságok elkerülésére a Generali új kiegészítő munkanélküli biztosítást kínál már meglévő termékei mellé.

Bár sokan állítják, hogy már látják az alagút végét, abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy a munkanélküliségi adatok tovább romlanak jövőre, és a munkahelyteremtő beruházásokra is még várni kell. Konszenzus van abban is, hogy következő időszakban az egyik legnagyobb kockázatot a munkanélküliség várható emelkedése jelentheti. Azoknak, akik a bizonytalan időkben is gondoskodni szeretnének jövőjükről, munkanélküliségi biztosítást kínál a Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Az OECD a napokban kiadott előrejelzése szerint jövőre a második világháború utáni csúcsra jut a munkanélküliség tagországaiban, így Magyarországon is. Ennek megfelelően a munkanélküliség átlagosan megközelíti a 10 százalékos értéket a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagjai között. Magyarországon viszont már május-júliusban is 9,7 százalékos volt az állástalanok aránya több tízezer közmunkaprogramban foglalkoztatott munkavállalóval együtt. Több szakértő azonban további romlást, akár kétjegyű, 11-12 százalékos munkanélküliséget sem tart elképzelhetetlennek 2010-ben.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ezért október 1-jétől új munkanélküliségi kiegészítő biztosítást kínál rendszeres díjfizetésű klasszikus, illetve befektetési egységekhez kötött forint- és euró alapú Aranyszárny életbiztosításai mellé. A munkanélküliségi kiegészítő biztosítás bruttó havi jövedelemtől függően havi 30-120 ezer forint közötti összegre köthető, akár 10 hónapon keresztül még közös megegyezéssel történő felmondás esetén is.

- A mostani munkanélküliségi adatok fényében nagyon fontos, hogy a munkavállalók felelősen és tudatosan tervezzék meg jövőjüket. A legtöbben bele sem gondolnak, hogy akár hónapokig vagy évekig is eltarthat, mire újra munkát találnak. Nincsenek tisztában a munkanélküli ellátások rendszerével, összegével. Meglepetésként éri őket, hogy 3 hónapig maximum 85.800 forintot kaphatnak, ezt is csak azok, akik korábban jól kerestek. Három hónap után pedig mindössze a minimálbér 60%-a jár, ebből azonban még levonnak 32%-nyi adót és járulékot. Ilyen alacsony jövedelemből nagyon nehéz a felszínen maradni, fizetni a számlákat, bérletet, élelmiszert, lakhatást. Az öngondoskodás talán sosem volt annyira aktuális, mint most. A munkanélküli kiegészítő biztosítás segítséget nyújt, hogy ügyfeleink átvészeljék ezt a nehéz időszakot és nyugodtabban, nagyobb eséllyel lássanak neki az új munkakeresésnek - mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A munkanélküliség esetére szóló biztosítást azon határozatlan idejű szerződéssel rendelkező munkavállalók köthetik meg, akik legalább egy éve azonos munkáltatónál, legalább heti 30 órában dolgoznak.

Címkék: