Megrázó képek: madártámadás a repülőgép ellen

Pénzcentrum2009. szeptember 30. 10:02

Valóban sokkoló képeket közölt ma egy brit napilap. A fotókon egy felszálló repülőgép látszik, aminek szárnyát tömegesen lepik el a madarak.

Hátborzongató perceket élt át a napokban a Germania légitársaság Düsseldorfból Koszovóba tartó repülőgépének legénysége és 80 utasa. A felszálló repülőgépet ugyanis seregélyek lepték el.

 


A madarak a repülőgép jobb szárnyára telepedtek, életveszélyes helyzetbe hozva a fedélzeten tartózkodókat. Az állatok a hajtóműre és az üzemanyagtartályra is veszélyt jelentettek, de szinte csodával határos módon a gépnek nem lett komolyabb baja. A pilóta felszállás után jelezte a problémát, és mintegy 45 percnyi repülés után biztonságban leszállította a repülőgépet. A fedélzeten tartózkodóknak nem esett baja, a repülőn csak kisebb sérülések keletkeztek.


A légiközlekedés jövője:
Elképesztő fotók: így repülünk évek múlva

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Emlékezetes, hogy idén januárban hasonló okok miatt kellett a Hudson folyón landolnia egy New York-ból felszálló utasszállítónak. Ott az arra átvonuló kanadai ludak okoztak vészhelyzetet. A reptereken egyébként különböző riasztókkal tartják távol a közlekedést veszélyeztető madarakat: van, ahol ragadozó madárnak álcázott robotrepülőgépeket használnak, de előfordul, hogy valódi sasokkal, sólymokkal és karvalyokkal védekeznek.

 

Címkék: