Áttörés: megvan az örök élet forrása!

Pénzcentrum2009. július 9. 12:02

Tudósok megtalálták az örök élet forrását: készítői szerint a speciális gyógyszer -amelyben a Húsvét-sziget talajából is vannak bizonyos anyagok- 10 évvel meghosszabbítja az életet.

A Húsvét-sziget a Föld egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb vidéke. Most azonban kiderült, a terület nem csak a hatalmas, bizonytalan eredetű szobrok, hanem a talajban található különleges anyagok miatt is érdekes.


Kutatók ugyanis a sziget talajában található anyagok segítségével fejlesztették ki a rapamycin nevű vegyületet. A készítmény a kísérleti egereknél izgalmas hatást váltott ki: a középkorú példányok várható hátralévő élettartamát a teljes életkor 28 százalékáról 38 százalékra növelte.

Ez az emberekre nézve azt jelentheti, hogy akár 10 évvel is nőhet a várható hátralévő élettartam, 60 éves kor felett.

Kutatók szerint a speciális gyógyszeres terápiával az öregedés folyamata jelentősen lelassítható. A rapamycint már évtizedek óta használják, például daganatos betegségek kezelésére, illetve szervátültetések utáni regeneráció elősegítésére, azonban csak a legfrissebb kísérleti eredmények mutatták ki az öregedés lassulását.

Címkék: