Légikatasztrófa: milliókkal nőhet a fájdalomdíj

Pénzcentrum2009. június 2. 18:02

A legfrissebb hírek szerint a hétfő reggeli légikatasztrófa 228 áldozata között magyarok is vannak. A legtöbb utasbiztosításnál külön fizetnek a hozzátartozóknak, ha a biztosított légi balesetben hunyt el.

Az Air France 447-es járatának hétfőn veszett nyoma az Atlanti-óceán fölött. A gépen 228 ember - köztük négy magyar, két felnőtt és két gyerek - utazott.

A legtöbb utasbiztosítási szolgáltatásokat is kínáló biztosító - amellett, hogy jelentős összegeket fizet az elhunyt kedvezményezettjének- arra is ügyel, hogy külön összegekkel segítse a légikatasztrófában elhunytak családtagjait.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a biztosított külföldön bekövetkezett halála esetén a földi maradványok Magyarországra szállításáról a biztosító intézkedik, és megtéríti a földi maradványok hazaszállítási költségét.

A biztosítási esemény (baleset) bekövetkezése esetén a biztosító biztosítási szolgáltatásként jelentős összeget fizeti ki a biztosítottnak, halála esetén pedig - a kedvezményezett megnevezése hiányában - a biztosított örökösének.

Az elsősorban utasbiztosításokra szakosodott QBE Atlasz biztosító "Classic" csomagja baleseti halálnál 1,8 millió forinttal számol, a "Premium" csomagnál ez az összeg 2,5 millió, míg a "Privileg" biztosítás esetében 6 millió forint. Ha a biztosított légikatasztrófában veszti életét, a "Premium" plusz 2 millió, míg a "Privileg" plusz 6 millió forinttal ad többet (a "Classic" csomag nem számol külön díjat ezért az opcióért).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása baleseti eredetű halál esetén 2 illetve 5 millió forintot fizet a családnak. A légibalesetből következő halál esetén a három csomagból a legdrágább (790 forintos napidíjú) "Platina" biztosítást kötők kedvezményezettjei további 5 millió forinthoz juthatnak.

Az Európai Utasbiztosítás Zrt. utasbiztosításai a baleseti eredetű halál esetében 1,5 millió, 2 millió illetve 3 millió forintot fizetnek, csomagtól függően. A baleseti halál szolgáltatáson felüli légikatasztrófa-biztosítás csomagonként 500 ezer, 2 millió illetve 3 millió forint pluszt jelent.

Címkék: