Munkanélküli-biztosítás a Media Marktban

Pénzcentrum2009. május 4. 08:32

Az elmúlt hetekben felpörögtek a magyarországi bankok: befektetési, biztosítási ajánlatokkal bombázzák azokat a számlatulajdonosokat, akik nagyobb összeget tartanak a számlájukon. Nem csak a kínálat, de az érdeklődés is nőtt a jövedelempótló vagy a hiteltörlesztést átmenetileg átvállaló biztosítási termékeknél.  


A korábbinál négyszer többen keresik például a tavaly májusban bevezetett Havi Fix nevű jövedelemkiesés-biztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy átlagosan havi 2800 forint fejében 40 és 120 ezer forint közötti összeget fizetnek az ügyfeleknek munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén, legfeljebb kilenc hónapon át. Az összeg szabad felhasználású, a biztosított maga dönthet arról, mikor, mire fordítja - míg például a hitelfedezeti biztosítások zömében a pénzt közvetlenül a bank kapja.

Mivel lényegesen megnőtt az elbocsátás kockázata, tavaly év végén a díjat 15 százalékkal megemelték, és a szolgáltatás csak a szerződéskötést követő a hatodik hónaptól nyújt fedezetet, míg korábban erre már három hónap múltán sor kerülhetett.

A biztositas.hu-n eddig több mint tízezer ajánlatot regisztráltak. A biztosítás hamarosan a Media Markt és a Saturn 22 áruházában is megköthető lesz, nyáron pedig a hagyományos értékesítés is elkezdődik, kétezer ügynökkel. A havonta kifizethető maximális összeg felemelését is tervezik: 150-160 ezer forintra.

A bankok, a lakossági finanszírozók is egyre gyakrabban igénylik a munkanélküliségi kockázatot is lefedő biztosításokat ügyfeleik részére. Sokan keresik a nemrég bevezetett számlavédelmi, azaz az állásvesztés esetén például a rezsiköltséget fizető konstrukciót.

Címkék:
jövedelemkiesés biztosítás,