UNION Biztosító: új, tőkevédett megtakarítási konstrukció

Pénzcentrum2009. április 16. 14:30

Az UNION Biztosító új, egyszeri díjas befektetési eszközalapokhoz kötődő életbiztosítással reagál a világgazdasági válság kihívásaira.

A kötvény- és részvénypiacok nyílt végű eszközalapjai mellett az ügyfél tőkevédett zárt végű eszközalapot is választhat. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kapcsolódik. A 100% tőkevédelem mellett az ügyfél a részvényindex növekedése és csökkenése esetén is jól jár.

A megváltozott befektetői igényekre reagálva az UNION új befektetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek. A kötvény- és részvénypiacok széles kínálatát biztosító nyílt végű eszközalapok mellett az UNION-Titán nevű életbiztosítás keretében most egy rendkívül kedvező konstrukciójú, tőkevédett, zárt végű eszközalapot is választhat az ügyfél, amely a világgazdasági válság hatásait ellensúlyozva a részvények árfolyamának növekedését és csökkenését egyaránt a javára fordítja. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap különlegessége ugyanis, hogy az EuroStoxx50 részvényindex növekedése esetén a hozam 75%-át írja jóvá, de a fenti részvényindex csökkenése esetén is hozamot kínál, mivel a veszteség 25%-át nyereség formájában kapja meg az ügyfél.


Az eszközalap május 25-éig jegyezhető, futamideje 2009. június 5-től 2014. június 5-ig tart, melynek végén a tőke a hozammal együtt kivehető, vagy tovább gyarapítható egyéb eszközalapokban. "Ezzel az egyszeri díjas, befektetési eszközalapokhoz kötött életbiztosítással rugalmas módon teljesülhetnek ügyfeleink befektetési céljai. A konstrukciót mindenkinek ajánljuk, akinek fontos a biztonság és a hozam lehetősége." - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kötődik, amely az 50 legjelentősebb európai részvényt tartalmazza, köztük olyan nagyvállalatok részvényeivel, mint a Bayer, Danone, Deutsche Telekom, L'oreal, Nokia, Philips, Renault, Siemens vagy a Volkswagen. A jegyzési időszak alatt az UNION 12,5% éves kamatot biztosít időarányosan. Az eszközalap kezelője az ERSTE Bank Hungary Nyrt.

Címkék:
nokia részvény,