CARDIF Biztosító: számlabiztosítás elsőként a magyar piacon!

Pénzcentrum2009. április 3. 08:30

A CARDIF Biztosító Zrt. 2009. április elejétől egy teljesen új, egyedülálló szolgáltatást vezet be a magyar piacon, az ún. számlabiztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél életében bekövetkező váratlan nehézségek esetében - tartós betegség, munkanélküliség - a biztosító az ügyfél havi számlájának összegét megtéríti az ügyfél helyett közvetlenül a szolgáltató részére.

A CARDIF Biztosító megbízásából nemrégiben végzett 1 000 fős reprezentatív felmérés eredményéből kiderül, hogy a munkavállalók több mint kétharmada igényelne számlabiztosítást annak érdekében, hogy jövedelem-kiesés esetén (munkanélkülivé válás, betegség stb.) a biztosító kifizesse rendszeres havi számláit.

A globális pénzügyi válság következményeként látható, hogy a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is folyamatosan növekszik a munkanélküliek aránya. Emiatt várható, hogy a lakossági ügyfelek jelentős része csak részben, esetleg egyáltalán nem tudja majd fizetni számláit, vagyis a nagy szolgáltatóknál tovább nőhet a nem fizetők száma és a minősített követelések állománya.

A CARDIF Biztosító élen kíván járni ennek a problémának az orvoslásában, többek között emiatt kezdi meg együttműködését a legnagyobb hazai alternatív internet-szolgáltatóval, az EnterNet 2001 Kft-vel. A szolgáltatás bevezetésének célja az is, hogy az állásukat elvesztő fogyasztók számára a munkanélküliség időszaka alatt is megmaradjon internet előfizetésük, mely nagyban segíti és támogatja őket az újabb álláshely keresésében és megtalálásában.

A számlavédelem csomag tehát áprilistól az EnterNet 2001 Kft-nél ADSL előfizetéssel rendelkező 18 és 60 év közötti munkavállaló ügyfelek számára érhető el. A fogyasztó szempontjából a szolgáltatás igénylése és a díj fizetése rendkívül egyszerű, nem igényel külön utánajárást, mindössze a szolgáltató számlája bővül egy sorral, mely tartalmazni fogja a biztosítási díjat. Ez az EnterNet által nyújtott szolgáltatás egy átlagos lakossági számla esetén havonta mindössze néhány száz forintot jelent az ügyfelek számára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az EnterNet ADSL előfizetői részére kidolgozott, CARDIF Biztosító által nyújtott számlabiztosítási módozat az MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt. közreműködésével jött létre.

Címkék: