Megtalálták a 2009-es siker-receptet! Átkerült a célkereszt a ...

Pénzcentrum2009. január 29. 05:40

Minden harmadik átszerződő az Allianz ajánlatát választotta! Sikeres évet zárt az Allianz csoport, amit a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány 200 ezer szerződése és az Allianz bank 37 fiókból álló hálózatának százezres ügyfélbázisa is méltán bizonyít - szögezte le a pénzintézet felső vezetése. A recesszió kedvezőtlen hatásait a 2008-as év eredményei még nem igazán tükrözik, ezért az Allianz 2009-ben finomhangolással reagál a piac legapróbb rezdülésére is.

A válság októberben érte el hazánkat ezért óvatosan kell bánni az éves adatokkal, a negyedik negyedévet pedig külön kell értékelni. Kisbenedek Péter elnök-vezérigazgató megállapította, hogy a pénzügyi szolgáltató szektor minden szereplőjének új kihívásokkal kell szembenézni az idei évben és várhatóan még 2010-ben is. Az elnök sikeresnek ítélte a csoport összteljesítményét, miközben kiemelte az életbiztosítási üzletágat, a gépjármű szegmens teljesítményét és a banki szolgáltatások terén elért eredményeket.

Dr. Kálózdi Tamás vezérigazgató-helyettes számolt be a felelősségbiztosítási kampány eredményeiről. Az Allianz a kgfb kampánnyal párhuzamosan egy lakossági ügyfélszerzési kampányt is futtatott. Ennek keretében ügyfélközpontú keresztkedvezményeket kínált, aminek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a 200 ezer új felelősségbiztosítási szerződés mellé közel ezzel megegyező számban kötött egyéb Allianz termék értékesítése.

Az egymillió körüli piaci várakozásokkal ellentétben körülbelül 600 ezren döntöttek a biztosítóváltás mellett, akik közül minden harmadik az Allianz ajánlatát fogadta el. Ez a teljesítmény az elmúlt évek kampányait figyelembe véve is példátlannak tekinthető. A szolgáltató ugyanakkor kivonulni látszik a tehergépjárművek, a kamionok és a nyerges vontatók szegmenséből és elsősorban a 28-40 év közötti személygépkocsival rendelkező lakossági ügyfélkörre tette át a célkeresztjét.

A MÁV-ÁBE korábbi nyomott árazása rendkívül gazdaságtalanná tette a szállítmányozási flották csoportos biztosítását, a tönkrement biztosító által okozott veszteségeket a piacon működő társaságok még jó ideig közösen nyögik. A fiatal középkorú ügyfélkör ugyanakkor a fogyasztói társadalom egyik kiemelt fontosságú korosztálya, az Allianz a biztosítási és a banki termékek értékesítése során is jelentős reményeket fűz ehhez a célcsoporthoz. A csoport portfólió összetétele 2009-re átalakult, a túl kockázatosnak ítélt elemek kikerültek, míg a rentábilis összetevők nagyobb hangsúlyt kaptak.

Az Allianz felismerte, hogy az ésszerű növekedés csak akkor tartható fenn, ha kilépnek az olyan célcsoportok biztosításából, amelyekről előre bizton állítható, hogy veszteséget fognak termelni a cég számára. A gazdaságilag nehéz időkben a pénzügyi stabilitás megőrzése az elsődleges, még más üzletágak eredményeinek a terhére is kerülni kell a tudatos veszteségbevállalást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vezető úgy véli, hogy a két hónapos kampány sikerein felbuzdulva hasonló lendülettel és lelkesedéssel kell folytatni a munkát az év többi hónapjában is, a többi termék értékesítése során stabil ügyfélkört kell kialakítani. Meg kell említeni, hogy a biztosítási kampány során 77 ezren felmondták a szerződésüket. Fontosnak tartják azonban, hogy a nettó 120 ezer fő körüli szerződéses állománynövekedést és a keresztértékesítés megfelelő eszközeit kihasználva az új ügyfélkört sikerüljön minél több szálon az Allianz csoport meglévő bázisához kapcsolni.

Százezer felett az Allianz Bank ügyfeleinek száma

Címkék: