Bosszankodhat rengeteg Nissan Leaf tulajdonos: fontos funkció tűnik el az autóból, nincs visszaút

Pénzcentrum2024. március 5. 20:45

A Nissan bejelentette, hogy 2024 áprilisától a 2016 előtt gyártott Leaf és e-NV200 modellekhez tartozó NissanConnect EV alkalmazás nem lesz használható a 2G hálózat leállítása miatt. Az érintett tulajdonosok csalódottak - írja a BBC.

A Nissan Leaf elektromos autók tulajdonosai kritikával illették a gyártót, mivel az bejelentette, hogy a régebbi modelleken nem lesz elérhető a NissanConnect EV alkalmazás. A vállalat szerint az applikáció leállítása szükséges lépés, mivel az Egyesült Királyságban, ahogy a világ több pontján is megszűnik a 2G hálózat. Az ügyfelek ezt követően felháborodásuknak adtak hangot, mondván, nem számítottak arra, hogy az alkalmazást leállítják.

Szakértők előrejelzése szerint ez a probléma egyre több elektromos járművet fog érinteni.  A vállalat azt közölte, hogy az alkalmazás 2024. április 1-jétől már nem lesz használható. Ugyanakkor kiemelték, hogy bizonyos kulcsfontosságú funkciók, mint például a klímavezérlés időzítője és a töltési időzítő továbbra is elérhetőek lesznek az autók navigációs rendszerén keresztül. Dr. Benjamin Gorman, a Bournemouthi Egyetem oktatója szerint a Nissan jobban tette volna, ha biztosít valamilyen visszafelé kompatibilitást az autóknak.

Címkék:
autó, mobilinternet, elektromos autó, leállás, bejelentés, alkalmazás, autók, e-autó, nissan,