Tarol a BYD az új magyar állami támogatáson: regetegen juthatnak olcsón autóhoz

Pénzcentrum2024. február 9. 09:02

Egy felmérés szerint a legtöbben a kínai BYD autói közül vásárolnak valamit az új elektromos autós állami támogatás keretein belül. Az első napon több mint 1400 pályázatot adtak be.

Elindult a cégek számára kiírt elektromos autós támogatás, és az első nap már több mint 1400 pályázatot nyújtottak be. A villanyautosok.hu felmérést készített a közösségen belül, amelyet 160 érintett töltött ki eddig.

A beérkezett válaszok szerint a támogatás legnépszerűbb autómárkája a pár hónapja Magyarországon is piacra lépő kínai BYD. A válaszadók kb. harmada vásárol tőlük autót a pályázat keretein belül, a második a Tesla 27 százalékkal, a harmadik pedig a Volvo, amely 12 százalékot ért el. A válaszadók között a legnépszerűbb típusok csökkenő sorrendben: a Tesla Model Y, a BYD Atto 3, a BYD Dolphin, a Volvo EX30 és a Tesla Model 3.

A kitöltők 60 százaléka úgy nyilatkozott, hogy támogatás nélkül nem vett volna most elektromos autót, további 8 százalék a pályázat nélkül hagyományos járművet választott volna.

Címlapkép: byd.com

Címkék:
autó, pályázat, támogatás, elektromos autó, tesla, volvo, elektromos, elektromos jármű, elektromos autó állami támogatás, elektromobilitás, BYD,