Ilyen nincs: drágább 2023-ban a Nissan Leaf, mint a Tesla Model 3 - Te melyiket vennéd?

Pénzcentrum2023. május 26. 15:04

Manapság már olcsóbb megvenni egy Tesla Model 3-at, mint egy nagy akksis Nissan Leafet. A japán márka népautója majdnem 2 millióval drágább, mint az alap Model 3. Joggal merül fel a kérdés: melyiket kéne megvenni, ha lenne rá az embernek pénze?

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet az Autósámán a TikTok-on: manapság az elektromos autók piacának régi nagy kedvence, a nagyakksis Nissan Leaf jóval drágább, mint a Tesla Model 3-as. Ráadásul, amióta posztolta a videóját, azóta a Leaf ára még tovább emelkedett!

Ugyanis a tegnap posztolt videóban még 18 590 000 forintba került a Leaf+ (tesztjét itt olvashatod!), 62 kWh-s akkuval, a legmagasabb Tekna felszereltségben, ma már viszont, amikor felmentünk az importőr weboldalára, akkor 19 590 000 forintos ár fogadott minket, még a legolcsóbb, Acenta kivitel is 18 390 000 forintba kerül, mialatt az Autósámán videójában ez még egy millióval olcsóbb volt:

Ezzel szemben a hasonló tulajdonságokkal rendelkező Tesla Model 3 alapára jelenleg 17 846 900 forint. Oké, nem fullextrásan, de ha valaki még megveszi bele a teljes önvezető képességet, akkor tart 20 millió forintnál - de ha nem fontos, hogy az autó felismerje a jelzőlámtákat, stoptáblákat, akkor ezt el is hagyhatjuk. Ebben a cikkben leteszteltük, hogy is működik. Persze, a Long Range és a Performance modellek, már drágábbak, mint a Leaf+:

Ahogy a Sámánban, úgy bennünk is felmerül a kérdés: melyiket vennéd, ha lenne rá elég pénzed? Ő egyértelműen a Nissan mellett tette le a voksát, míg a Pénzcentrum szerkesztősége inkább Tesla-párti. Neked melyik kéne? Szavazz!

Címkék:
autó, elektromos autó, tesla, autóvásárlás, nissan, újautó, tesla motors,